Totaal aantal pageviews

zondag 2 september 2012

Honduras, week 1

Hola !

Mijn eerste blogbericht beginnen schrijven vanuit Honduras is moeilijker dan is dacht. Elke keer als ik eraan wil beginnen hou ik de boot af door de denken 'ik heb nog niks interessants meegemaakt'. Maar nu vind ik het stilaan toch tijd worden om jullie in het verre Belgica wat te vertellen over mijn avonturen hier. Ik zal beginnen met de vlucht, die wonderwel heel goed verliep, we hadden nergens vertraging of problemen en we geraakten veilig en wel in Honduras! Op het aankomstweekend waren we met 1 Braziliaans meisje, Morena, 1 meisje van Nieuw-Zeeland, Alice, 1 jongen van Wallonië, Alexis en dan wij, de 5 Belgen: Lotte, Janan, Lien, Arne en ik. Ohja, ik vergeet bijna de 32 (!!!) Italianen! We hadden een hotel met ingebouwd zwembad en kregen heel wat informatie over wat wel of niet te doen in Honduras. Op zondag vertrokken we naar ons gastgezin en na een rit van 6,5uur door heel Honduras kwam ik samen met mijn gezin 'thuis' aan. Mijn straat (en de hele buurt hier) is echt in een super slechte staat. Door de kuilen zie je bijna de weg niet meer en als het hier regent, regent het niet alleen binnen in het huis, maar ontstaan er ook reuzachtige gaten en gangen in de weg, waardoor die NOG hobbeliger is! Het douchen met koud water doet mij een beetje denken aan scoutskamp, ik ben er dan ook binnen de 5 minuten uit! Maandag zal ik voort eerst met alles erop en eraan naar school gaan: uniform, boekentas, boeken,... Ik begrijp nog niet veel van al het Spaans hier, maar ik doe mijn best om zo snel mogelijk Español te leren! Ik kijk al uit naar mijn lessen Engels op school, daar zal ik tenminste iets van verstaan! In het begin had ik het erg moeilijk want toen ik in mijn gezin aankwam besefte ik pas dat ik hier een jaar zal zijn.. Een jaar geen knuffels van thuis, geen smsjes met vrienden, niet meer mijn liefste zussiewussies of broeder plagen, geen likjes meer van Zazoe... De heimwee duurde ongeveer 3 dagen en ondertussen voel ik me steeds beter thuis en kan ik beginnen genieten van alles. Gisteren zijn we naar een soort carnaval geweest en kwam ik ook op de Hondurese radio! Het was een heel leuke dag die eindigde met 10 personen in een auto van 5 :D Ik zat achterin in de laadbak en vond het heerlijk zo te kunnen genieten van het prachtige uitzicht! Liefste Belgica, ik hou jullie op de hoogte !

Hasta pronto!
besos, Jellemieke

ps. Speciaal voor Jolien: je zal het misschien niet geloven, maar ik LUST DE BONEN hier :D Ben je nu niet trots op mij ?

4 opmerkingen:

 1. hihi, veel italianen lijkt me de conclusie, bij mij wast ook zo 'erg' en dan nog eens 27 Duitsers ofzo. (Maar die sturen nu blijkbaar geen studenten meer naar Honduras (be happy, ik was geen grote fan van de Duitse studenten).
  Veel plezier en succes met je gastfamilie! En hopelijk vallen je lessen een beetje mee op school. Ik zou niet teveel verwachten van Engels (want de kans is groot dat zij jou niet verstaan ;) ...)
  En proficiat dat jij de bonen wél lust!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, echt reuzachtig veel Italianen! Ja inderdaad, geen Duitsers voor Honduras dit jaar en ik vond dat de Italianen al met teveel waren, dus ja misschien is het beter zonder ook nog eens een invasie Duitsers :D De lessen op school zijn nogal.. Saai! Ik doe hier echt een wetenschappersrichting met 5u wisk en 4u fysica en 4u chemie.. Da ben ik totaal ni gewent!! Mabon, buiten het feit dat ik er nog ni veel van versta, valt school best mee, want kheb wel fijne klasgenoten! De lessen Engels zijn best tof, maar zelfs die zijn grotendeels int Spaans omdat er maar 2 mensen van mijn klas Engels spreken en de rest totaal niet :D ! Danku danku!

   Verwijderen