Totaal aantal pageviews

zondag 3 februari 2013

Lottetijd

¡ Hola !
Mijn tijd met Lotte was echt geweldig! Toen we dinsdag (22-01-2013) terug thuiskwamen na een lange reis van Roatan, was het in Santa Rosa niet echt veel beter weer. Het had hier ook de hele week geregend en de wegen waren 1 grote modderpoel. Woensdag besloten we het wat rustig aan te doen en speelden vrijwel de hele dag spelletjes (yathzee, jokeren, set, ..). Ik ben blij dat Lotte ook graag gezelschapsspelletjes speelt, want in mijn gezin doet niemand dat écht graag en ik wel! Op donderdag gingen we eerst naar mijn gitaarles. We zijn begonnen met electrische gitaar, iets wat ik niet zo super tof vind (wat een lawaai!), vind het geluid van een akoestische gitaar duizend keer mooier!

Vrijdag deden we hetzelfde: gitaarles en spelletjes spelen. Ook gingen we samen iets drinken in Jireth:
Zaterdagvoormiddag begonnen we met het maken van gratinaardappelen. Net toen alles klaar stond om in de oven te zetten viel de electriciteit uit. Zo typisch! Na een uur wachten was het weer terug en achteraf konden we toch genieten van een overheerlijke Belgische maaltijd. (of gratin effectief van belgië is weet ik niet, maar het deed er mij in elk geval aan denken). In de namiddag gingen we naar de Belgen om de (ongebruikte) snorkelspullen terug te brengen en 's avonds gingen we naar de cinema. Ze speelden de Hondurese film '¿Quien paga la cuenta?' en hij was vrij slecht geacteerd, maar viel nog wel mee. Ook was de film volledig in het Spaans en kon ik helemaal volgen, dus dat is een goed teken he!
Lotte en ik in de cinema.
 
Zondag nam Jesus ons mee naar de warmwaterbronnen in Gracias, waar ik weer onder de indruk was van het lekker warme water! Jammer genoeg is Lotte daarna ziek geworden, dus op maandag zijn we enkel naar de Uniplaza geweest, waar bijna alles gesloten was.
Mijn opa bij het meer, bij de warmwaterbronnen

De kinderen Romero en Lotte
Woensdag zijn we 's morgens naar het weeshuis geweest; voor mij de laatste keer, want vrijdag begint mijn school en zal ik geen tijd meer hebben om nog langs te gaan. Ik zal de schattige kindjes op de een of andere manier toch missen. In de namiddag gingen we naar de sigarenfabriek, echt super indrukwekkend! Ik had er geen flauw idee van dat er zoooooveel werk nodig was voor 1 simpele sigaar. Tot slot gingen we 's avonds iets eten bij weekend pizza en donderdagochtend vertrok Lotte weer terug naar La Paz. Dankzij een extra lange gitaarles op donderdag viel ik niet direct in een zwart gat.
Vrijdag werd ik wakker met slechts 1 gedachte: ik.wil.niet.naar.school. Maar wat moet dat moet, dus om iets voor 12 trok ik mijn uniform aan en was ik klaar om te vertrekken. Achteraf gezien had ik me er niet zo druk over moeten maken want het was best tof! Iedereen was heel vriendelijk - ondanks het feit dat ik hen 3 maanden niet gezien had.

Ohja, nog een nieuwtje: Karla had wat problemen met de universiteit en studeert nu dus 3 maanden nog hier in Santa Rosa. Daarna zal ze naar San Pedro gaan studeren en in juni moet ze een nieuw examen afleggen om binnen te geraken in Tegucigalpa. Als dat niet lukt, blijft ze in San Pedro verder studeren!

Heel veel liefs, Jellemieke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten