Totaal aantal pageviews

maandag 22 april 2013

Time of my life.

Hallo iedereen!

Dit blogbericht gaat over de reis naar Cayos Cochinos en Roatan, waar ik gisteren van ben terug gekomen. Als ik er zo op terugkijk, was dat echt een van de beste en uniekste reizen van mijn leven! Ik zal proberen jullie een zo mooi mogelijk beeld te geven van mijn vakantie!
12-04: Om half 9 vertrok ik vanuit Santa Rosa met de bus naar La Ceiba. Ik wist dat het een lange trip zou worden dus eigenlijk zag ik er best tegenop om helemaal in mijn eentje zo ver te reizen. Ik was opgelucht toen ik om 16u eindelijk in La Ceiba aankwam en mijn Belgische vriendinnen Lotte en Janan in de armen kon springen! De hele avond praatten we bij over onze avonturen in Honduras.
13-04: Om 7u werden we met een klein busje naar Sambo Creek gebracht, de plaats waar we met een bootje naar Cayos Cochinos zouden varen. De zon scheen niet altijd, maar het was wel ontzettend warm. We gingen onder andere op zoek naar de Pink Boa Constrictor, snorkelden tussen prachtige vissen, vingen kwallen, bezochten de oorspronkelijke bewoners van het eiland, ... Het was een geweldige dag om een nóg betere vakantie in te zetten! 's Avonds kwamen Lien en Alexis aan en was onze groep compleet om naar Roatan te vertrekken.Lotte- ik- Janan

ik en de zeester

Pink Boa Constrictor

slangen zijn eng..

Bijschrift toevoegen
het prachtige water


14-04: We vertrokken met de boot van half 10 naar Roatan. De zee was vrij wild, maar ik sliep de hele rit, dus heb daar weinig van gemerkt. Aangekomen in Roatan gingen we met een taxi naar het hotel en ookal was het al de 2e keer op het eiland, weer werd ik overrompeld door de schoonheid. Het was lekker warm en we brachten de hele dag op het strand en in de zee door. 's Avonds nog wat foto's getrokken bij de zonsondergang en voor we gingen slapen nog gaan 'nachtzwemmen'.


Janan- Lien- Alexis-ik-Lotte


15-04: In de voormiddag zijn we gaan kayakken op de zee. Het was best vermoeiend, maar wel tof om tussen de golven op het helderblauwe water te genieten. In de namiddag zwommen we tot een aan boot (die niet meer in gebruik is, hij wordt enkel gebruikt om met het koord dat er vanboven aan vasthing, ervanaf te zwieren). Tot slot gingen we nog kokosnoten plukken van een palmboom en die heb ik helemaal zelf geopend! Heb zeker een half uur op een steen staan kloppen met de kokosnoot, maar ik denk dat het een van de lekkerste kokosnoten is die ik al ooit gegeten heb!
16-04: Vandaag zijn we gaan vissen met Ulices, iemand die in hetzelfde hotel als ons zat. Hij zorgde voor het materiaal en wij voor de vis. Ikzelf had 2x beet en hoewel ik langs de ene kant best trots was, voelde ik langs de andere kant me ook best schuldig tegenover die visjes, maarja.. Als middageten maakte Ulices de vis klaar en die aten we op bij een lekkere koude pasta.
17-04: Om 5u30 liep de wekker af, vandaag zouden we op zee gaan vissen. De kapitein Georgito, Ulices, Kevin(een Amerikaan die in hetzelfde hotel verbleef) en wij met z'n vijven. Onderweg vingen we een tonijn en tijdens het vissen had ik weer 2x beet. Toen we weer terug waren besloten we naar het vlindermuseum te gaan en vlak voor we wilden vertrekken, ontmoetten we Juliette, een Waalse die alleen op reis was in Roatan. De rest van onze vakantie brachten we met haar door. Het vlindermuseum viel voor mij wat tegen, ik had meer vlinders verwacht en jammer genoeg waren de papegaaien die er waren, ook niet echt in voor een foto.


wachten tot de vis bijt..

BEET !

genieten van de zee...

Ulices- Kevin- Georgito de kapitein- Lien-Janan-ik-Lotte en Alexis


18-04: DUIKDAG! De dag begon met een doktersbezoek om Lottes oren te laten nakijken, maar gelukkig was alles in orde en konden we gaan duiken. Eerst kregen we een film te zien over het duiken en daarna legde Georgie, onze begeleidster, alles nog eens uit. Op de pier kregen we al het materiaal en moesten we alles uitproberen. In het water kregen we enkele basistechnieken aangeleerd voor we de echte duik zouden maken. Na deze oefeningen kregen we 15 minuten om even te bekomen voordat we met de boot naar de plaats zouden varen waar we zouden duiken. Het was zo vreemd, en ergens ook wel een beetje eng, dat mijn leven afhing van de fles zuurstof die op mijn rug hing, maar er liep gelukkig niks verkeerd. We hadden ongelofelijk veel geluk want na slecht enkele minuten op de bodem van de zee, kwam er opeens een prachtige schildpad voorbijgezwommen. Ik voelde me echt midden in de film 'finding nemo'.. Dit was een duik om nooit te vergeten!
duikoutfit. Lien-ik-Lotte

genieten van een coctail19-04: Dolfijnenbezoek! Deze dag was zóóó speciaal. Wij kregen dolfijn Anthony en zijn begeleider toegewezen. Hij deed trucjes, we mochten hem aanraken en tot slot volgde er een soort 'fotoshoot'. Het was een zalige ervaring. Toen we terug in het hotel kwamen had ik even een paniekmomentje, want ik was plots mijn camera kwijt. Gelukkig werd hij gevonden in de souveniersshop bij de dolfijnen en kon ik met het busje ernaartoe rijden om hem te gaan halen.


opweg naar de dolfijnen20-04: De laatste dag.. Samen met Lotte, Lien en Juliette besloten we naar West Bay te gaan, een ander deel van het eiland. We vertrokken met de watertaxi  en kwamen aan op een nog mooier strand, met palmbomen en een praaaaachtige zee! We lagen te bakken in de zon, trokken foto's, aten onze picknick op, zwommen,... Ik ging ook weer snorkelen en deze keer zag ik echt super coole vissen! Op een gegeven moment was ik deel van een school vissen (minstens 100!!) en zwom ik met hen mee, dat was een prachtige ervaring! Op het einde van de dag nog 2 Belgen ontmoet (de wereld is zó klein!) en terug naar het hotel gevaren.
21-04: Vandaag de héle dag gereisd, van 's morgens 6u15 tot 's avonds 17u30. Het was een super lange trip, maar gelukkig was ik zo moe, dat ik bijna constant geslapen heb in de bus..

Ondertussen ben ik al 8 maanden in Honduras. De tijd gaat nog steeds ongelofelijk snel voorbij, maar ik blijf genieten! Tot snel!


Jellemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten