Totaal aantal pageviews

woensdag 15 mei 2013

koffie en appels

Hallo !

Even over mijn laatste blogbericht: na het muizenavontuur heb ik een week boven bij mijn gastbroer op de kamer geslapen. Heb een week slecht geslapen want hij slaapt namelijk met 2 ventilators, die gigantisch veel lawaai maken en ookal had ik mijn oorstopjes, het lawaai kwam daar nog bovenuit. Het 2e ding waar ik mij een week verschrikkelijk aan heb geërgerd, is dat hij iedere dag een alarm liet afgaan, om 6u 's morgens en het ergste van al: HIJ STOND DAN NIET OP. Die wekker liep dus gewoon constant af, en hij nam niet eens de moeite om die af te zetten, wat natuurlijk als gevolg had dat ik elke dag om 6u op ben gestaan en super moe was. Ik was wel meteen 2 muizenvallen gaan kopen en had die op mijn kamer gelegd. De gastmoeder beweerde echter dat de muis in de keuken zat en had dus mijn muizenvallen in de keuken gezet. Na een week hoopte ik écht dat de muis ervan door was en ben ik terug op mijn kamer gaan slapen. Voorlopig gaat alles goed en Mr. Mouse heeft niks meer van zich laten horen!

Maar waar ik eigenlijk over wou schrijven is: koffie en appels oftewel café y manzanas. Vorige week maandag ben ik voor de 1e keer gaan leren hoe je 1 een goeie koffie moet maken en 2 hoe je daar daarna dan tekeningetjes in kan maken. Ik kreeg uitleg van een vriend Josue, die ik via via had leren kennen. Hij werkt in Kaldis'Kafe, een klein koffiezaakje int centrum van Santa Rosa. Hij legde uit hoe alle machines werkte en nadat hij het 1x had voorgedaan, mocht ik het ook eens proberen. Het was moeilijker als ik dacht, maar was toch trots op het resultaat! Wel een beetje spijtig dat ik geen koffie lust (ik heb wel geproefd hoor, maar bleuh dat is echt niks voor mij!) want ik moest elke tas in de gootsteen gieten.. Afgelopen maandag ben ik weer terug gegaan en deze keer oefende ik niet alleen op de koffietekeningen, maar leerde hij mij om een vogel (voor mij een soort zwaan) uit een appel te snijden! Eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, je moet gewoon weten hoe het moet!

Josue aan de afwas

de koffiemachine

ik, met schort en alles!

mijn 1e tekeningetje

oefening baart kunst

Josue is natuurlijk al een pro!

koffie malenhet laatste kopje koffie na dag 1

appels

genieten van een kopje koffie

lieveheersbeestje

Josue

superman !

superman en yingyangVoor de rest heb ik van 24 tot 26 mei weer AFS weekend, en naar goede Hondurese-afs gewoonte, weten we dus helemaal nog niks.. Vorige week donderdag heeft Luisa van AFS een mailtje gestuurd met de datum en de dag erna zou ze meer info sturen.. We zijn ondertussen een week verder en we weten nog steeds van niks! Maargoed, als ik 23 mei weet waar ik naartoe moet reizen, is het oke zeker (:

Adios en tot snel!

Jellemieke

~Honduras: te laat komen, en dan nóg als eerste zijn ~


voor het eerst sinds ik hier ben een foto met de héle klas! (14)
Angiee-Leonela-Selina-Gabby-Massiel-Celeste-Mariam-Sophia-Diana
Anahi-Acosta(Joseline)-ik-Mini(Stephany)-Sayda

3 opmerkingen:

 1. Say what?! Dat met die appels is echt super super cool! Dat moet je mij ook leren als we weer in het regenachtige belgenlandje zijn en ons lekker samen kunnen vervelen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha Jolien :D Vet he! Ik zal het u zeker leren als we thuis zijn, is echt easy eigenlijk! En okeee, die koffies komt ook in orde ! kus

   Verwijderen
 2. En met ons coole 'Marian-koffie machien' kunnen we ook zo'n koffie (tekeningen) maken, ik zal ze wel opdrinken!

  BeantwoordenVerwijderen