Totaal aantal pageviews

zondag 5 mei 2013

we gaan op muizenjacht ! Ga je mee ?

Hey fa !

Even de 2 weken sinds mijn reis naar Roatan samenvatten! Ik ben op zondagavond teruggekomen van Roatan en meteen wist de mama mij al te vertellen dat we vrijdag naar San Pedro zouden vertrekken. We zouden zaterdag dan naar Omoa (een plek aan de kust) gaan en zondag vanuit daar terugkeren. Wat een leuk nieuws om te horen als je net terugkomt van zo'n heerlijke vakantie! Mijn schoolweek was dus weer een dagje korter en vrijdag zaten we om 5u30 met zijn allen in de auto. Karla had een toegangsexamen in de universiteit om 9u, waar we nét optijd (Hondurese tijd; 15 min te laat dus) aankwamen. We zetten Karla daar af en dan reed ik nog wat rond met Humberto en Jesus, gingen naar de bank en wandelden wat rond in het winkelcentrum. Het was hetzelfde winkelcentrum als waar zij mij zijn komen ophalen, in augustus.. Het voelde best vreemd om op diezelfde plek terug te staan en heel mijn 1e dag in mijn gastgezin schoot in een flits door mijn hoofd.. Ik herinner me dat Humberto mijn koffer op 4 wieltjes té gek vond, Paola mij haar nekkussentje leende voor te slapen in de auto, Yamileth me meteen een paar oorbellen gaf, Karla met me praatte in het Engels, Ramon (opa) me geruststelde toen ik een traantje moest laten - hij wist wat het was om ver van huis te zijn zei hij- en Jesus.. Jesus die gewoon zijn vriendelijke bezorgde zelf was :) Mooie herinneringen!
Bon, toen Karla rond de middag gedaan was met haar examen zijn we eerst gaan eten in Wendy's een soort Mc Donalds.. Daarna reden we naar het hotel, wat voor mij wat te vergelijken was met een centerparkspark. Het waren allemaal kleine appartementjes, een winkeltje, een ingebouwd buitenzwembad,... Daar brachten we de hele middag lekker luierend door. Ik was blij dat ik een Flair mee had, zo kreeg ik mijn tijd ook om. Dan vertrokken we naar de cinema, om IRON MAN 3 te gaan kijken, iets waar Humberto al weken naar uitkeek! Ik zag er een beetje tegenop, want hij zou én int Spaans zijn én Iron Man zegt mij niet zoveel.. Uiteindelijk vond ik het toch echt een goede film en heb ik over het algemeen toch alles verstaan! Daarna gingen we weer iets eten, dit keer in Denny's, weer iets fastfood achtig iets, maar deze keer zag ik op de kaart.. BELGIAN WAFFLE staan! Cool he! Ik denk niet dat het een échte Belgische wafel was, maar ik heb het niet geprobeerd want ik had grote honger. Ik at voor het eerst in Honduras een veggieburger en dat smaakte écht (toen pas besefte ik hoe erg ik.. ja, zelfs groenteburgers, mis..). We kropen laat ons bedje en in vertrokken de volgende dag dus ook vrij laat naar Omoa. Na ongeveer anderhalf uur kwamen we aan in weer een chic hotel. Vanuit de slaapkamer liep je zo het strand op, wat een luxe. Maar wat mij nog altijd een raadsel blijft, is dat super veel hotels aan het strand, een ingebouwd zwembad hebben, DE ZEE LIGT NOG GEEN 10 METER VERDER!! Echt een beetje gek! Nadat we wat op het strand gewandeld hadden vertrokken we naar Omoa (het hotel lag iets buiten Omoa) om te gaan eten. Tot slot bezochten we een kasteel, wat nog wel mooi was, maar niet zó spectaculair. 's Avonds de hele avond op het strand gezeten (en de rest eerst in de zee, dan in het zwembad), foto's getrokken en genoten van een mooie zonsondergang! Zo'n mooie momenten die ik zo graag met jullie had willen delen, vandaar dat ik goed veel foto's heb getrokken ;)
Zondag zijn we rond 9u vertrokken en door onze vele stops onderweg, zijn we rond 15u aangekomen thuis.

het schattige aapje in het hotel in Omoa.


Belgian Waffle Slam?
een wafel met honing en 2 eieren. 2 worstjes,... Het klonk nu niet zó lekker eigenlijk..
Jesus aan de zee

de hele familie in het kasteel in Omoa

Ik, trots met mijn zelfgebouwde zandkasteel!

live, love, laugh !zonsondergang in Omoa

living the good life, met mijn snoet in de zon, aan de zee, onder een palmboom, mét de flair !


Woensdag 1 mei is hier ook een feestdag, wist niet dat zélfs hier dat ook gevierd wordt! We hadden dus geen school en ik maakte van mijn vrije dag gebruik om mijn allerlaatste blik tofu, die ik in december gekocht had (en waarvan de vervaldatum 01-05 was!), te openen en lekkere tofuballetjes te maken (receptje van papa!), dat smaakte echt! In de namiddag had ik afgesproken met 2 vriendinnen, Angie en Leonela, om samen iets te gaan drinken in T'conté, een leuk zaakje hier in Santa Rosa. Leo had op voorhand mijn haren uitgestijld en ik verschoot ervan hoe láng dat ondertussen wel niet is geworden! Het was een hele fijne middag!
De rest van de week gewoon naar school geweest, niks speciaals gebeurd.
Gisteren ben ik met Karla en Leonela naar een toneel gaan kijken 'Mi mujer es un plomero' (mijn vrouw is een loodgieter), waar enkele van mijn klasgenootjes in meespeelden en het was echt goed en grappig! Gelukkig is mijn Spaans wel ongeveer goed genoeg zodat ik alle mopjes verstond!
zelfgemaakte tofuballetjes, gebakken aadappeltjes en om het toch wat Hondurees te houden, een grote tortilla!Angie en ik.

Leo en ik

Met zijn 3'en!


Vannacht heb ik het een en ander aan de hand gehad! Ik had enkele nachten geleden al eens wakkergelegen van het geknaag van een muis. Ze geloofden mij niet echt, maar gisterenavond, voor ik naar het toneel vertrok, vond ik bewijs: muizenstrontjes! We zouden maandag iets gaan kopen om de muis te vangen. Vannacht rond 3u30 werd ik wakker van, jaja je raad het al: het geknaag van een muis. Ik wou zo graag nog verder slapen, dat ik met mijn voet tegen mijn kastje duwde, met mijn hand wat tegen de muur klopte,.. om hem te laten ophouden. Mijn actie had gewerkt, het werd weer stil en ik kon een poging doen om verder te slapen. Nog geen minuut laten voel ik minipootjes over mijn rug lopen, verschiet me dood, spring uit bed en doe de lamp aan.. ER HAD ZONET EEN MUIS OVER MIJN RUG GELOPEN. Ik was ongelofelijk bang  en zat op het bed van Karla, niet wetend wat te doen. Raapte al mijn moed bijeen en verschoof mijn matras, ja hoor, daar hoorde ik hem lopen. Ik sprong terug het bed op en bleef enkele minuten zitten.. Ik wou écht nog verder slapen dus besloot dat die muis nu toch mínstens even bang zou moeten zijn van mij, als ik van hem, dus besloot mijn matras nog een beetje meer weg te schuiven. En daar zag ik hem vluchten, een mini bruin muisje, maar ik moest me echt inhouden om niet te schreeuwen! Ik besloot dat ik niet langer op die kamer wou zitten, nam mijn laken en ging in de living in de zetel liggen, waar ik nog enkele uren verder sliep. Natuurlijk volgde er een heleboel vragen 's morgens van iedereen 'Waarom lig jij in hemelsnaam in de zetel te slapen?' en nu geloofden ze mij helemaal. We ruimden heel de ochtend héél de kamer op, kuisten alles, haalde alle kasten leeg,... Geen muis te vinden. Ik hoop stiekem dat gevlucht is.
Ik weet nog niet of ik vannacht in mijn kamer slaap, of een nachtje bij Paola ga liggen.. Zal er nog eens goed over nadenken, want zo'n nacht herbeleven, nee dankjewel !

Voila, jullie zijn weer helemaal geupdated over mijn leven hier en over exact 2 maanden zie ik jullie op Zaventem!

Dikke kus,
Jellemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten