Totaal aantal pageviews

zondag 23 december 2012

¡ Feliz navidad, prospero año y felicidad a todos ustedes !

Hallo allemaal!

De laatste blogberichten zijn niet echt volgeschreven, maar een foto verklaard beter wat ik bedoel..
Dit wordt een EET blogbericht :)
Maar ik zal beginnen bij het begin! Vorige week begonnen we met de eerste voorbereidingen voor het kerstmenu. We schilden en sneden 10 verschillende soorten fruit en toen het klaar was, stopten we de FRUITSLA in de diepvriezer.. Ben eens benieuwd of dat morgen, na een week bevroren te zijn geweest, nog lekker zal smaken!


Vrijdag, zaterdag en vandaag gingen we eten kopen, allemaal voor morgen op te eten!
Vanmorgen begonnen we met het maken van TAMALES, waarbij de foto's meer uitleg zullen geven over hoe het eruit ziet. We hadden verschillende kommetjes gemaakt met daarin erwtjes, boontjes, worteltjes, aardappelen, kip, tofu en rijst. Vervolgens namen we een bananenblad, deden daar wat deeg op, daarop de groentjes en dan moest je dat dichtplooien zoals een cadeautje. Tot slot moesten al die tamales (ik maakte er 5 met tofu) en de andere 50 zo'n 2 á 3 uur koken. Ik heb er vandaag al eentje gegeten met tofu en dat was echt overheerlijk! Yamileth zei dat ze volgend jaar met kerst, mij de spullen zullen opsturen om thuis ook tamales te kunnen maken!
groentjes

deeg met groentjes, op een bananenblad

de tamales, klaar om gekookt te worden.

Daarna maakte ik met Karla nog 2 CHEESECAKE'S, die Karla met slagroom en aardbeiengelei afwerkte, dit is het resultaat:

Tussendoor maakte Karla ook nog tiramisu en de mama bereidde de kalkoen en nog wat ander vlees voor, allemaal om morgen te eten.. Ik denk dat ik helemaaaaal geen honger zal hebben morgen!
Als avondeten at ik een omelet met paprika en tofublokjes en dat smaakte zo ongelofelijk goed! Ik heb er al spijt van dat ik máár 3 blikken tofu heb gekocht, want het doet echt deugd dat te eten en we gaan niet zo vaak naar San Pedro.. Maar ik kan, 3 blikken lang, genieten van wat lekkere tofu, mmm !Ohja, om het nog wat meer over eten te hebben, deze week kreeg ik een SNOEPpakket aan van mama, Mirte en Dimitri, toen ik dat opendeed, kreeg ik die ongelofelijk grote glimlach écht niet meer van mijn gezicht af !
En tot slot, ookal heeft dit niks met eten te maken, ging ik deze week shoppen en voor 20 euro, kocht ik 5 bloesjes, 'n korte broek en een nieuw tasje.. Nu zal ik eindelijk niet meer het gevoel hebben constánt hetzelfde te dragen!


Ik wens voor ieder van jullie een vrolijke kerst!
¡ Feliz navidad, prospero año y felicidad a todos ustedes !

liefs, Jellemieke

2 opmerkingen:

  1. Say what???!! How jong wa ne menu! Ik ben zo ongelofelijk jaloers... Mijn kerstavond menu was koud geworden pasta met scampi's in een restaurant waar zowat alles van bij de foute bestelling tot de foute rekening en daartussen omgestoten wijnglazen en frieten vol glas en geen bestek en... Alles fout liep :) gelukkig maakte de omgeving veel goed! We zaten namelijk in een oase in het midden van de woestijn en zijn op kerstdag gaan sandboarden en over de nazca lijnen gaan vliegen! Hopelijk gaat onze zelfgemaakte oudejaarsmenu beter worden :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha, Jolientje, dat klinkt als een niet zo geslaagde kerstmaaltijd, maar als ik je omgeving hoor, wauw dat klinkt inderdaad héél wat beter! Wat staat er voor oudjaar op de menu? Hier nog niks, want we zijn net terug van 5 daagjes op reis.. Morgen gaan we koken, tzal gelijkaardig als Kerstmis worden, maar dan wat simpeler en minder waarschijnlijk! Ben blij wat van je te horen! dikke kus, je zus

      Verwijderen